Konec »počitnic« za pevke in pevce GS Osminka

Učenke in učenci GS Osminka po končanih zimskih počitnicah ponovno v svojem značilnem ritmu nastopov

Po krajšem »zatišju« v prvi polovici februarju in zimskih počitnicah, ki smo jih v GS Osminka izkoristili za pripravo na nastope na 55. pokalu Vitranc 2016, ki bo ta vikend potekal v Kranjski Gori, so se začeli vrstiti nastopi naših učenk in učencev na različnih dogodkih. Pretekli vikend sta na 23. izdaji mednarodnega otroškega festivala »Zlatna pahulja«, ki se je od 26. do 28. februarja odvijal v Črni Gori, nastopili 8 letna Taja Glavič in 15 letna Aleksandra Vovk.

Za Tajo, ki je nastopila v tekmovalnem delu festivala, je bil to sploh prvi nastop na kateremkoli festivalu. Kljub temu se je že na svojem premiernem nastopu znašla med nagrajenkami, saj je s prisrčnim nastopom osvojila srca publike in prejela tudi nagrado otroške žirije. Aleksandra, ki je navdušila nabito polno dvorano, je nastopila kot gostja festivala.

V tekmovalnem delu so nastopili pevci iz 12 držav, v starosti od 7 do 13 let, ki so se predstavili s pesmijo v materinem jeziku. Festival je bil odlično organiziran, vse je teklo gladko in brez najmanjših težav. Organizatorji so za nastopajoče pripravili praktična darila, še posebej radodarni pa so bili do vseh prejemnikov nagrad, za katere so, poleg diplom in praktičnih daril, podelili tudi lepe denarne nagrade. Od praktičnih daril, se je Taja najbolj razveselila sestavljanke (puzzle) z njeno sliko in imenom ter grafično podobo festivala.

Napovedi za marec

V petek, 4. marca, bo ob 20:00, na 1. programu TV Slovenija v oddaji »Slovenski pozdrav« nastopil naš najmlajši »moški« učenec, 9 letni Erazem Janc, ki ga bo s harmoniko spremljal njegov dedek. Oba bosta nastopila ob spremljavi Poskočnih muzikantov.

 

Istega dne se bodo začeli naši nastopi, na tekmovališču za svetovni pokal v Podkorenu. V petek, 4. marca, bo najprej izvedena prestavljena tekma iz Garmisch Partenkirchna, v soboto, 5. marca, in v nedeljo, 6. marca, pa bosta na sporedu še veleslalomska in slalomska tekma za 55. Pokal Vitranc za svetovni pokal za moške, kjer bomo ponovno videli »na delu« moški del smučarske svetovne elite.

 

V marcu imamo v načrtu še dve televizijski snemanji, kdo vse bo v njih nastopil, pa naj bo zaenkrat še skrivnost.

 

Preskoči na orodno vrstico