Razno

V soboto, 17.12., Vas vabimo na Linhartov trg v Radovljici, kjer se bomo od 16. do 18. ure vrteli na GLASBENEM VRTILJAKU PEVSKIH TALENTOV, skupaj s prijatelji iz pevske šole POPSING Ljubljana.

 

Z nami na vrtiljaku bo tudi PRESENEČENJE – finalistka šova Slovenija ima talent 2016, ALEKSANDRA VOVK, s katero boste lahko peli, plesali ali se fotografirali.

 

Ne zamudite, luštno bo!!

 

Začenja se sezona pevskih tekmovanj in festivalov, tudi pri nas vedno več možnosti za pevske nadobudneže, da se predstavijo in nabirajo izkušnje

Po krajšem zatišju se ponovno začenja dogajanje na področju pevskih tekmovanj in festivalov, tako domačih kot mednarodnih. Začelo se je z uspešnima nastopoma Aleksandre Vovk in Nine Dovžan Perović januarja letos na Malti, kjer je Aleksandri v svoji skupini uspelo ponovili lansko 2. mesto, Nina pa se je ob svojem prvem nastopu na mednarodnih festivalih v svoji starostni skupini uvrstila na odlično 4. mesto.

Odlično se je konec marca v Bolgarskem glavnem mestu odrezala tudi Janja Jesenko, ki je na festivalu Abanico, kjer morajo nastopajoči eno od tekmovalni dveh skladb zapeti v enem izmed romanskih jezikov, v svoji starostni skupini osvojila odlično 3. mesto in bila povabljena na mednarodne pevske festivale v Moldaviji in Bolgariji.

Konec tega tedna se na Madžarsko, v bližino Budimpešte, odpravljajo kar 4 pevke GS Osminka in sicer mlada, 8 letna Taja Glavič iz Radovljice, 12 letna Nina Dovžan Perović iz Mojstrane, 14 letna Pia Kavčič iz Lancovega in 16 letna Ana Skumvač iz Zgornjih Gorij. Nastopile bodo na mednarodnem festivalu popa in muzikala, obenem pa si ogledale še madžarsko prestolnico.

V soboto 14. 5. 2016 je v dvorani Kolpern na Jesenicah potekala javna avdicija za novorojeno pevsko tekmovanje Mavrica pevskih talentov, ki ga s skupnimi močmi letos prvič pripravljajo Zavod za šport Jesenice, Mladinski center Jesenice in glasbeni studio Osminka. Na zaključni prireditvi, ki bo 2. junija v športni hali Podmežakla in kjer se bodo pevci osnovnih in srednjih šol v štirih kategorijah potegovali za lepe nagrade, se bo predstavilo kar 31 pevk in pevcev iz praktično celotne Slovenije: Primorske, Koroške, Štajerske, Prekmurja, Bele Krajine, Dolenjske, Ljubljane in Gorenjske.

Med žiranti bo tudi zmagovalka letošnje Slovenske popevke, predstavnica Slovenije na tekmovanju za pesem Evrovizije leta 2012 v Bakuju, mlada koroška pevka in lepotica Eva Boto, ki bo tudi posebna glasbena gostja prireditve.

 

S tem se na gorenjskem koncu, poleg mednarodnega pevskega tekmovanja Blejski zlati mikrofon, ki bo letos od 19. do 24. julija že tretjič zapored potekalo na Bledu, mladim pevcem ponuja nova možnost za predstavitev, nabiranje izkušenj in primerjanje medsebojnega pevskega znanja in sposobnosti.

Po lanskem uspešnem sodelovanju pevske šole Popsing in našega oddelka za petje na mednarodnem festivalu Tralala v Makedoniji, ko sta Ula Ložar in Aleksandra Vovk »pobrali« prvi nagradi v svojih kategorijah, bomo tokrat združili moči na Tenerifih. V odsotnosti Aleksandre, ki se bo v tistem času z mladinsko namiznoteniško reprezentanco Slovenije pripravljala na nastop na Evropskem prvenstvu, bosta tokrat združili moči Ula Ložar in Ana Skumvač. Dosegli sta lep uspeh z uvrstitvijo na prestižni mednarodni festival Universong 2016, ki bo v začetku julija potekal na Tenerifih.

Za letošnjo izvedbo propozicije določajo, da se morajo pevci predstaviti z dvema skladbama, od katerih mora ena biti iz obdobja 60-ih, 70-ih ali 80-ih let. Ula si je iz tega obdobja izbrala skladbo Cyndi Lauper, Girls just wanna have fun, kot svobodno izbiro pa pesem Demi Lovato, Stone cold, medtem ko se bo Ana v to obdobje vrnila s skladbo Whitney Houston, Greatest love of all, mednarodno žirijo pa bo skušala prepričati še z izjemno zahtevno balado Beyoncé, Listen.

 

Takole so v tej in lanski sezoni v TV oddajah Slovenski pozdrav nastopali naši “Mali velikani”

Read more »

V marcu sta v oddaji Slovenski pozdrav nastopila Erazem Janc in Taja Glavič, v petek, 1. aprila, ob 20. uri, pa si na 1. programu TV Slovenija lahko pogledate nastop naslednje »Osminke«, Nine Dovžan Perović iz Mojstrane.

Po Erazmu Jancu in Taji Glavič, ki sta v oddaji Slovenski pozdrav nastopila marca, bo v petek, 1. aprila 2016, ob 20:00 na 1. programu TV Slovenija v rubriki Mali velikani te popularne oddaje, nastopila Nina Dovžan Perović, ki sta ji Darja in Blaž pripravila svojevrstno presenečenje, saj je domov lahko odšla s psičkom, ki ga bo, kljub njeni alergiji na živalske dlake, lahko brez težav imela ob sebi. Katere pasme je kuža, ki sta ji ga podarila Darja in Blaž, si lahko pogledate v petkovi oddaji.

Nina je na snemanju doživela veliko zanimivega, med drugim je spoznala slovensko predstavnico na letošnjem izboru za pesem Evrovizije, ManuEllo, ki se je prijazno fotografirala z Nino. Kaj vse se je še zabavnega dogajalo, boste izvedeli v petek zvečer, ob 20h.

Vabljeni k ogledu!

 

Po 9 letnem Erazmu Jancu jutri v oddaji Slovenski pozdrav še naša najmlajša učenka na dekliški strani, 8 letna Taja Glavič

Potem, ko se je naš najmlajši učenec, 9 letni Erazem Janc, v oddaji Slovenski pozdrav predstavil 4. marca, kjer je ob spremljavi Poskočnih muzikantov zapel slovensko ljudsko pesem Hišca ob cest’t stoji, na harmoniki pa ga je spremljal njegov dedek, Miro Albinini, se bo v jutrišnji oddaji predstavila naša najmlajša učenka na dekliški strani in sicer 8 letna Taja Glavič. S katero pesmijo bo, vse mamice ob bližajočem se Materinskem dnevu, božala po srcih, pa lahko izveste v jutrišnji oddaji.

Očitno mladost za prave talente ni prehuda ovira, da se ne bi odlično znašli pred številnimi reflektorji in TV kamerami. Oba »mala« velikana sta dokazala, da sta zelo talentirana in ju, ob marljivem delu, prav gotovo čakajo še številni nastopi.

Vabljeni k ogledu oddaje Slovenski pozdrav, na 1. programu TV Slovenija, jutri ob 20:00 uri.

 

 

 

 

Učenke in učenci GS Osminka po končanih zimskih počitnicah ponovno v svojem značilnem ritmu nastopov

Po krajšem »zatišju« v prvi polovici februarju in zimskih počitnicah, ki smo jih v GS Osminka izkoristili za pripravo na nastope na 55. pokalu Vitranc 2016, ki bo ta vikend potekal v Kranjski Gori, so se začeli vrstiti nastopi naših učenk in učencev na različnih dogodkih. Pretekli vikend sta na 23. izdaji mednarodnega otroškega festivala »Zlatna pahulja«, ki se je od 26. do 28. februarja odvijal v Črni Gori, nastopili 8 letna Taja Glavič in 15 letna Aleksandra Vovk.

Za Tajo, ki je nastopila v tekmovalnem delu festivala, je bil to sploh prvi nastop na kateremkoli festivalu. Kljub temu se je že na svojem premiernem nastopu znašla med nagrajenkami, saj je s prisrčnim nastopom osvojila srca publike in prejela tudi nagrado otroške žirije. Aleksandra, ki je navdušila nabito polno dvorano, je nastopila kot gostja festivala.

V tekmovalnem delu so nastopili pevci iz 12 držav, v starosti od 7 do 13 let, ki so se predstavili s pesmijo v materinem jeziku. Festival je bil odlično organiziran, vse je teklo gladko in brez najmanjših težav. Organizatorji so za nastopajoče pripravili praktična darila, še posebej radodarni pa so bili do vseh prejemnikov nagrad, za katere so, poleg diplom in praktičnih daril, podelili tudi lepe denarne nagrade. Od praktičnih daril, se je Taja najbolj razveselila sestavljanke (puzzle) z njeno sliko in imenom ter grafično podobo festivala.

Napovedi za marec

V petek, 4. marca, bo ob 20:00, na 1. programu TV Slovenija v oddaji »Slovenski pozdrav« nastopil naš najmlajši »moški« učenec, 9 letni Erazem Janc, ki ga bo s harmoniko spremljal njegov dedek. Oba bosta nastopila ob spremljavi Poskočnih muzikantov.

 

Istega dne se bodo začeli naši nastopi, na tekmovališču za svetovni pokal v Podkorenu. V petek, 4. marca, bo najprej izvedena prestavljena tekma iz Garmisch Partenkirchna, v soboto, 5. marca, in v nedeljo, 6. marca, pa bosta na sporedu še veleslalomska in slalomska tekma za 55. Pokal Vitranc za svetovni pokal za moške, kjer bomo ponovno videli »na delu« moški del smučarske svetovne elite.

 

V marcu imamo v načrtu še dve televizijski snemanji, kdo vse bo v njih nastopil, pa naj bo zaenkrat še skrivnost.

 

V prispevku si med drugim lahko ogledate uradne rezultate najboljših mladih pevk in pevcev …

Na festivalu Singer Stage na Malti, ki je potekal od 7. do 10. januarja 2016, je Aleksandra Vovk uspela ponoviti odlično 2. mesto v svoji kategoriji s tretje izvedbe tega festivala. Kljub odlični uvrstitvi pa bo nekoliko grenki priokus le ostal, saj se ji je tokrat zmaga izmuznila za pičle 1,20 točke.

Nina Dovžan Perović in Ema Hribernik sta odlično opravili s svojimi debitantskimi nastopi na festivalih v tujini. Ema je celo za las zgrešila 3. mesto  v svoji kategoriji in bila na koncu zelo dobra četrta med svojimi sovrstnicami in leto starejšimi pevkami in pevci, prejela pa je tudi uradno vabilo na mednarodni festival Shining stars v Turčiji.

Ker je na podobnih festivalih vedno nekaj prostega časa, je delegacija izkoristila priložnost, si ogledala prestolnico Malte, Valeto in sosednji otok Gozo ter nekaj njegovih znamenitosti.

 

Ekipa GS Osminka po številnih nastopih v prazničnem decembru in Božičnem in Novoletnem času tokrat na mednarodnih odrih

Ema Hribernik, Nina Dovžan Perović in Aleksandra Vovk bodo zastopale Slovenijo na mednarodnem festivalu Singer Stage od 7. do 10. januarja 2016 na Malti

Nadarjeni mladi pevki, 11 letni Ema Hribernik in Nina Dovžan, sta se v družbi staršev in 15 letne Aleksandre Vovk, ki je v tujini zbrala že številne nagrade in še več izkušenj, saj je do letos tekmovala v Bolgariji, Italiji, Romuniji, Makedoniji, Moldaviji, Prištini, Turčiji, na Poljskem in na Portugalskem, odpravili nabirat dragocene mednarodne izkušnje na Malto, kjer je svojo mednarodno festivalsko pot leta 2013 začela tudi Aleksandra, ki bo na tem sredozemskem otoku prepevala že četrtič. S festivala Singer Stage, na katerem bo mlada trojica poskušala čim bolje zastopati Slovenijo, ima Aleksandra že 2. mesto od lani.

Nina je do zdaj sodelovala na obeh izvedbah mednarodnega pevskega festivala Blejski zlati mikrofon, za Emo, ki se je uspešno predstavila v TV šovu Razred talentov, nastopila kot solistka v operi ter Jeseni na tekmovanju Glas mladih 2015, pa bo to premierna mednarodna izkušnja.

Držimo pesti, da jim bo strokovna komisija čimbolj naklonjena.

 

Vabljeni na nastop naših pevk, v Zimsko praznično vas na Bledu, v ponedeljek 7.12. ob 17h

Včeraj zvečer so Nina Dovžan Perović, Janja Jesenko, Pia Kavčič, Aleksandra Vovk, Ana Skumvač in Tim Vogelnik, pevci, ki so že sodelovali na pevskih festivalih Blejski zlati mikrofon ali Blejski zlati mikrofonček, s svojim petjem navduševali prisotne. Nino, Janjo, Pio in Ano bomo lahko slišali tudi danes, pridružili pa se jim bosta tudi Ajlana Džafić in Barbara Papler.

Vse ljubitelje lepega petja in prazničnega razpoloženja vabimo tudi na naše naslednje nastope

 • Sobota, 12. december 2015 – od 17:00 do 19:00 ure, Radovljica, Linhartov trg
 • Ponedeljek, 14. december 2015 – od 17:00 do 18:00 ure, Bled, Zimska praznična vas
 • Ponedeljek, 21. december 2015 – od 17:00 do 18:00 ure, Bled, Zimska praznična vas
 • Četrtek, 24. december 2015 – od 16:00 do 17:00 ure, Bled, Terasa kavarne Park
 • Petek, 25. december 2015 – od 20:00 do 21:00 ure, Bled, Hotel Jelovica – SPREMEMBA!!! (prestavljeno s 26.12.)
 • Sobota, 26. december 2015 – od 16:00 do 17:00 ure, Bled, Terasa kavarne Park
 • Ponedeljek, 28. december 2015 – od 17:00 do 18:00 ure, Bled, Zimska praznična vas
 • Četrtek, 31. december 2015 – od 15:00 do 17:00 ure, Bled, Zimska praznična vas
  • Silvestrovanje za otroke, gostji Ula Ložar in Ana Skumvač – zmagovalka kategorije M na mednarodnem festivalu Blejski zlati mikrofon 2015
 • Petek, 1. januar 2016 – od 16:00 do 17:00 ure, Bled, Terasa kavarne Park
 • Ponedeljek, 4. januar 2016 – od 17:00 do 18:00 ure, Bled, Zimska praznična vas
 • Ponedeljek, 11. december 2016 – od 17:00 do 18:00 ure, Bled, Zimska praznična vas

 

Preskoči na orodno vrstico